In de natuur is alles met elkaar verbonden. Als het gaat om werken, wonen en leven dienen we anders te bouwen, om alles (opnieuw) met elkaar te verbinden…”

Over mij

Hendrik van der Ham is in Utrecht geboren en op binnenvaartschepen opgegroeid. Naast het internaatsleven werkte hij vanaf heel jong mee op het schip.

Er heerste een mentaliteit van ‘aanpakken, want het werk moet worden gedaan’. Hendrik bouwde daardoor reeds jong mee in het familiebedrijf aan schepen en bevoer ze.

Via een positie als duiker in het leger en wat omzwervingen begon hij zijn eerste eigen onderneming: een reclame en marketingadvies bureau en schreef vervolgens zijn eerste boeken over psychologie.

In 1999 begint hij BRIDGES2000, deze bouwt en verhuurt bruggen in Nederland, waarbij aannemingsbedrijven, overheden en evenementen organisaties de klanten zijn. Dit bedrijf groeit uit tot een project ontwikkelingsbedrijf.

Hendrik wil echter zijn droom over anders bouwen, wonen, werken en gezond worden gaan realiseren en startte begin 2007 met SEVENTH. De naam SEVENTH staat voor het loskomen van zelfveroordeling.

En uiteraard is er nog meer te vertellen…